TIGERS ZLÍN

Rozpis ledu KIS Facebook Instagram
Mládež 8. 1. 2023

Skvělý vstup do nového roku zažili i starší žáci ˝B˝, o výhře nad Kroměříží rozhodla už první třetina

Výborně! Výhru za tři body zapsaly na startu roku 2023 všechny mládežnické kategorie Tigers Zlín, dnes se ke svým kolegům přidali i starší žáci "B". Důležitý krok k výhře udělali Tygři už v první periodě, kterou vyhráli 2:0, celkově se pod výhru 3:1 podepsali tři různí střelci.

Úvod zápasu se Tygrům vydařil velice dobře, po minutě a 45 vteřinách otevřel skóre Kristian Zalubil. Následně usedl na trestnou lavici hostující Kluzák, nicméně mladíci ze Zlína se při přesilovce prosadit nedokázali. Mrzet to, ale domácí tým příliš nemuseli, v 15. minutě zvýšil na rozdíl dvou branek Libor Tomek. V závěru třetiny šli ještě zahřát lavici hanby Kristian Zalubil a Simon Vrbecký po vzájemném trestu, při hře čtyři na čtyři se ale nikdo neprosadil a do kabin se tak šlo za příznivého stavu 2:0.

Ve druhé třetině se do zápisu o utkání příliš záznamů nepřidalo, snad jen vyloučení Matiase Lukáštíka a poté Simona Vrbeckého, který nedovoleně vystřelil kotouč ze hřiště a dostal "dvojku" za zdržování hry. Oba celky si tak zahrály jednu početní převahu, v obou případech bez úspěchu.

V podobném trendu se pokračovalo i v závěrečné části hry, v úvodu třetiny byli vyloučeni nejprve Adam Korvas a poté Adam Tomaštík, což byly dvě ideální příležitosti pro Kroměříž vrátit se do zápasu, nicméně hosté se neprosadili ani jednou. V 59. minutě skóroval Lukáš Teplinec, jenž tak výhru Tygrů pojisti, čtyřicet vteřin před koncem ještě korigoval na 3:1 Dominik Zbořil, který tedy připravil jinak stoprocentního brankáře Brázdila o čisté konto.

Starší žáci "B" tak pokračují i po novém roce ve výborných výkonech a bodovali v pátém z posledních šesti utkání, což je stále drží na dostřel elitní trojky. Další duel čeká Tygry příští sobotu od 12:45, kdy jedou do Brumova - Bylnice.