TIGERS ZLÍN

Rozpis ledu KIS Facebook Instagram
Mládež 7. 1. 2023

Na úvod roku kanonáda! Dorostenci roznesli Opavu

I dorostenci Tigers Zlín zažili úspěšný vstup do roku 2023, když si na svém ledě dokázali poradit s Opavou poměrem 7:1. Ovšem nenechte se zmást, Tygři si svůj triumf museli tvrdě zasloužit, soupeř šel v úvodu dokonce do vedení, Tigers museli otáčet a pořádně odskočit se jim podařilo až v závěrečné třetině. Bodování se tentokrát rozložilo mezi více borců, zmínit každopádně můžeme dvojici Dalibor Doležal (2+1) a Josef Hampl (1+2).

Dorostencům se start zápasu skutečně ani trochu nevydařil, po pouhých osmi sekundách totiž otevřel skóre Ondřej Krvač - 0:1. Hosté se pak provinili dvěma fauly a Tigers měli k dispozici poměrně dlouhou přesilovku 5 na 3, nicméně ani tu nedokázali zužitkovat. Střelecké "trápení" tak zlomil až ve 13. minutě Václav Kaděra, na kterého ještě velice rychle navázal po Hamplově pasu Dalibor Doležel. Tygři pak museli do čtyř, nicméně kritickou pasáž ustáli a neinkasovali, což jim při odchodu do kabin zaručilo hubené vedení 2:1.

Jak se domácím nevydařil vstup do třetiny první, tak se jim vydařil start třetiny druhé! Po čtyřech minutách skóroval podruhé v zápase Dalibor Doležal a umožnil tak svému celku odskočit na rozdíl dvou branek. Nedlouho poté se museli Tygři bránit ve čtyřech vinou Zámorského faulu, nicméně právě Quido Zámorský těsně po návratu z trestné lavice svůj prohřešek odčinil a zvýšil na 4:1. V dalších čtrnácti minutách prostřední části hry už se neudálo víceméně nic co by výrazněji ovlivnilo průběh utkání, přesuňme se tedy do třetí třetiny.

Do té vstoupili Tigers faulem, na trestnou lavici usedl Mykyta Haida. Oslabení domácí přečkali a když jim byla po několika minutách naopak nabídnuta přesilová hra, tak se dokázali prosadit - skóroval Jiří Fajkus. Proměněné početní výhody nakonec definitivně pohřbily jakékoli šance Opavy na odpor. Když dostal Maxmilian Glos trest na 2+2 minuty trefil se postupně Matyáš Veselý a Josef Hampl, oba si na své branky vzájemně nahráli - 7:1 a bylo hotovo!

Dorostenci Tigers Zlín tak pokračují ve velmi povedených výkonech a drží 1. místo tabulky, které se budou snažit uhájit hned zítra, když zajíždějí na led svého doposud největšího vyzyvatele, do Frýdku - Místku. Úvodní buly bude vhozeno v 11:10.