TIGERS ZLÍN

Rozpis ledu KIS Facebook Instagram
Mládež 5. 11. 2023

Deváťáci si na lídra tabulky nakonec nevyšlápli

Naši deváťáci dnes odjeli do Olomouce, kde jako druhý tým tabulky chtěli vyzvat lídra o post na čele celého ligového pořadí. Nezadařilo se, Olomouc rozhodla už v první třetině, kterou díky čtyřem zásahům Dominika Husáka vyhrála 6:1. Alespoň čestné úspěchy zapsali Matyáš Harásek a Matěj Nábělek.

O všem rozhodla už první třetina. Za 14 minut nasypali Kohouti pět branek, třikrát se trefil Dominik Husák, po jednou zářezu zapsali Lukáš Dokupil a Vít Navrátil. V 16. minutě sice vykřesal naději na brankovišti dobře postavený Matyáš Harásek, odpověď si pro něj ale připravil klíčový hráč domácích Dominik Husák - 6:1.

Zbytek zápasu už byl v podstatě vyrovnaný. A taky dost vyhrocený, sudí ve druhé třetině rozdali celkem osm trestů. Gól ale padli jediný, a to ještě ne z přesilovky, hned po startu periody navýšil olomoucké vedení Jan Musil.

Ve třetí třetině jsme se dočkali ještě korekce skóre, Matěj Nábělek si dobře najel před bránu a dorazil Lysákovo nahození od modré - 7:2. Poslední slovo ale přeci jen museli mít Kohouti, brankový účet uzavřel gólem na 8:2 Martin Bělovský.

Na ligového lídra si tak naši deváťáci nevyšlápli, ovšem příliš je to mrzet nemusí, jejich druhá příčka totiž zůstala neohrožena. Tigers ji momentálně drží s náskokem bodu na Uničov a čtyř na Blansko. Naopak Olomouc si vedení pojistila, vede o pět bodů. Přiblížit se čelu tabulky znovu pokusíme příští sobotu, kdy doma vyzveme právě tabulkového souseda z Uničova. Důležitý duel v Tigers CREAM Aréně startuje v 10:00.