TIGERS ZLÍN

Rozpis ledu KIS Facebook Instagram
A tým 22. 10. 2023

Třetí výhra v řadě! Deváťáci potvrzují zlepšenou formu a upevňují si druhé místo

Naši deváťáci soubojem v Kroměříži potvrdili zlepšující se formu, díky výborné první třetině vyhrávají celkově 8:4. Po dvou prohrách tak přichází jiná, pozitivní série - Tygři vyhráli potřetí v řadě a vyšvihli se na druhé místo, těsně za první Olomouc. Dnes zazářili především Štěpán Palička s Mykytou Anishchenkem, oba vsítili dvě branky.

První třetina byla z pohledu Tigers jednoznačně nejpovedenější. Už ve 4. minutě zůstal před bránou volný Adam Korvas, jenž otevřel skóre zápasu.

Ještě v první desetiminutovce bylo o kus veseleji. Tomek vypálil, kotouč brankáři domácích propadl a za brankovou čáru jej doklepl Štěpán Palička - 0:2. Na rozdíl tří branek zvýšil po krátkém úniku 2 na 1 Mathias Lukaštík. A Tygři ještě neměli dost, v čase 17:08 vypadl brankáři Sučovi kotouč z lapačky a Petr Hoferek jej doklepl do sítě - 4:0.

Zbytek zápasu už nebyl tak dominantní. Hned na startu druhé třetiny snížil Prokop Macek, na toho každopádně v polovině základní hrací doby reagoval z předbrankového prostoru Marek Čajánek a vedení pojistil ještě z úniku Mykyta Anishchenko - 1:6.

V závěrečné části hry se Kroměříž ještě snažila zdramatizovat. Nejprve upravil Patrik Šišák, v závěrečné desetiminutovce skórovali ještě Mathias Sholz a Samuel Říha. Ani Tygři ale nechtěli zůstat pozadu, růžek precizně vymetl Štěpán Palička a po pěkném Haráskově pasu skóroval Mykyta Anishchenko - 4:8. Pro oba borce šlo o druhý gól v utkání.

Deváťáci tak potvrzují zlepšenou formu a vítězí potřetí v řadě, což je vyšvihne na průběžné druhé místo tabulky, těsně za vedoucí Olomoucí. Na tu se můžeme dotáhnout už příští sobotu, kdy vyrážíme do Blanska. Začíná se v 13:00.