TIGERS ZLÍN

Rozpis ledu KIS Facebook Instagram
Mládež 19. 3. 2023

Starší žáci zakončili skupinu o umístění vysokou výhrou nad Znojmem

Starší žáci Tigers Zlín se s nadstavbovou skupinou o umístění rozloučili vysokou výhrou nad Znojmem. Výhra se zrodila už v první polovině zápasu, kterou Tygři vyhráli 4:0. Domácí své vedení systematicky navyšovali a nakonec dosáhli i pověstné "desítky", přičemž přežili i řafu oslabení! Ve třetí třetině z toho byla ještě pořádná přestřelka, která ale nemohla zlínský triumf nijak ohrozit. Hvězdou utkání byl čtyřbodový Kristian Zalubil, dvěma góly se blýskli ještě obránce Tobias Číhal (2+1) a Tomáš Tureček (2+0). Výborně zahrál i "nahrávač" Patrik Miškurec (0+3).

Skvělý start zápasu zažil Kristian Zalubil, jenž síť Tyršovy branky zatížil dvěma góly v rozmezí třetí a páté minuty! Tigers rychle vedli 2:0. Situaci si domácí každopádně sami komplikovali, jelikož hned třikrát hráli v oslabení. Na trestnou usedli postupně Bartoš, Tomek a Korvas. Znojmo se každopádně neprosadilo ani jednou a to i přes to, že hráli přesilovku šest kompletních minut. A tak přišel trest, v závěru zvýšil na 3:0 Tomáš Tureček.

Ve druhé třetině pokračovali domácí v aktivitě. Relativně rychle se prosadil Štěpán Palička, asistenci na jeho brance zapsal i Číhal a Miškurec, oba zapsali první (a ne poslední) bod v zápase. Tigers byli i nadále nedisciplinovaní, což bylo snad jedinou kaňkou na jejich dnešním výkonu. Tentokrát z toho alespoň nebyla přesilovka, Zalubil byl totiž vyloučen souběžně s Paulem. Jeden byl potrestán za napadení, druhý za hrubost… Tygrům se mimořádně povedla pasáž v rozmezí 35 a 38. minuty. Během tří minut se trefili Tobias Číhal, Adam Korvas a nakonec ještě Tomáš Tureček. Vedení už bylo opravdu výrazné – 7:0.

Ve třetí třetině se rozpoutala pořádná přestřelka! Po 26 vteřinách se prosadil Tobias Číhal, přesilovku pak vteřinku před vypršením Waldova trestu využil Libor Tomek. Na obou brankách má podíl Patrik Miškurec, jenž si vylepšil bilanci na 0+3! Orli se pak přeci jen zmohli na drobnou korekci skóre. Nejprve na 9:1 snižovala Bára Kafková, přesilovku pak využil Jiří Pitour a v té samé minutě skóroval ještě Radim Kello. Čtyři minuty před koncem dosáhl desátého gólu Sebastian Horký10:3.

Starší žáci zakončí skupinu o umístění na 4. místě za Přerovem, Třebíčí a Žďárem. Dnešní soupeř Tygrů skončí s největší pravděpodobností na 6. místě.