TIGERS ZLÍN

Rozpis ledu KIS Facebook Instagram
Mládež 18. 3. 2023

Vyrovnáno! Dorostenci si vynutili třetí zápas

Semifinálová série regionální ligy dorostu je vyrovnána! Tigers v azylu PSG arény naprosto dominovali, využili tři přesilové hry a dokráčeli k jasné výhře. Celý zápas se odehrál ve vysokém nasazení obou týmů a především za famózní fanouškovské podpory, o kterou se postarali nejen příznivci Tygrů ale i kotel hostí z Kolína! O postupujícím celku do baráže se tedy rozhodne hned zítra, kdy je (opět na PSG aréně) v plánu třetí -rozhodující- duel.

Zápas začal pěkně zostra, už od prvních minut jsme mohli sledovat velkou spoustu osobních soubojů a skrumáží v brankovišti. Ve 3. minutě zahájili Tygři tlak, soupeře chvíli motali v pásmu a díky dobrému pohybu si vykoledovali faul. Kolín se nebránil vůbec špatně, i tak si ale Zlín vytvořil nějakou tu příležitost. Jedna nebezpečná střela přišla z pravého kruhu, druhá od modré čáry. Zatím bez úspěchu. Pro Kozly se stalo charakteristickým nahození z ostrého úhlu, borci v modrobílém to takhle zkoušeli hned několikrát. Kolín rozhodně nechodil pro ránu daleko a před Kaděrou dokázal sem tam hodně nepříjemně dorážet. Jednou z toho byla i pořádná strkanice, to když se za svého gólmana postavil Josef Hampl.

V závěru třetiny konečně taky padly nějaké góly! O ten první se postaral dnes opravdu velmi dobře hrající Marek Valouch, chvíli po něm se vrhl do úniku Matěj Pravda, jenž si položil brankáře Želivského a backhandem zakončil – 2:0! Další pokus backhandem přišel z dálky, tentokrát puk do brány nezaplul.

V zápase nás trošku trápily problémy v boxu časoměřičů, inu série mezi Tigers a Kolínem je zřejmě prokletá. Samotné hře ale naštěstí nebránilo nic.

Ve druhé třetině jsme branku neviděli, i když pár výborných příležitostí si Tygři vytvořili. Ve skvělé pozici byl třeba v brankovišti zapomenutý Zaborsky, Želivský si každopádně poradil. Přesilová hra se Zlínu až tak nepovedla, Kozli se bránili dobře. Především se tedy činil Jan Vyvial, jenž byl dnes vidět jak směrem dopředu, tak dozadu. Krátce po konci početní převahy se hnal do přečíslení Pippal, jenž ale netrefil přesně. Nebezpečně pak pálil i Vasyliev, jenž si sjel na kruh a prudce zakončil svižnou kombinaci svého týmu.

Tigers několikrát unikali do slibných šancí, Vyorálka ale zastavili beci a Pippala ofsajd. Po mantinelu se prosmýkl ještě Fajkus, který ale minul bránu. Kozli byli blízko trefy v přesilovce, pas skrz pásmo šel na Svobodu, který ale nezpracoval. Kotouč se v další akci nebezpečně potuloval kolem Kaděry, zlínský gólman pak likvidoval i nahození od modré.

V úplném závěru byl v dobré pozici dvakrát Matyáš Veselý. Jednou tygřího útočníka zastavil smolný ofsajd, podruhé se proti jeho dorážce blýskl brankář Želivský. Pět vteřin před koncem využil Jiří Fajkus své největší přednosti - útočení v oslabení - a hnal se do úniku! Kotouč letěl těsně nad…

Na startu třetí třetiny byl blízko úspěchu Albert Vyorálek, jenž sám vytvořil přečíslení 2 na 1, které taky sám zakončil.

Od 45. minuty řádili Tigers v přesilovkách! Nejprve skóroval obránce Ivan Vasyliev3:0. Pak si domácí střelci dali ještě na chvíli pauzu, ačkoli o šance nebylo nouze. Deset minut před koncem se Tygři neprosadili z přečíslení, o chvíli později naopak jedovku z pravého kruhu vyčapal Tomáš Kaděra.

Šest minut před koncem přišla branka jistoty, vsítil ji Nicolas Pippal, jenž se nejlépe zorientoval ve skrumáži před bránou. Nedlouho poté už bylo hotovo! Daniel Šlesinger si počkal na od betonu odražený puk a doklepl jej do sítě – 5:0.

V závěru se ještě Marek Valouch poštěkal se soupeřem, který zbytečně vypálil po odpískání. Jinak už se v utkání neudálo nic… Velký kredit za dnesšní výkon zaslouží samozřejmě Tomáš Kaděra, jenž se blýskl čistým kontem!

Tigers tak srovnávají stav série a vynutili si rozhodující duel semifinálové série! Ten proběhne hned zítra od 11:00. Podrobná online reportáž bude k dispozici na webu onlajny.com.