TIGERS ZLÍN

Rozpis ledu KIS Facebook Instagram
Mládež 9. 3. 2023

Kapitán dorostu Quido Zámorský před play off: Cíl je jasný, myslíme na postup

Po výborné základní části i nadstavbě čeká dorostence Tigers Zlín play off, v prvním kole vyzve tygří smečka Kolín. Nejen o nadcházející sérii promluvil v rozhovoru dorostenecký kapitán Quido Zámorský. Řeč přišla i na postupové ambice, spokojenost s osobními výkony nebo sílu kabiny.

Quido, jak bys zhodnotil dosavadní průběh sezony?

Myslím si, že jak základní část, tak nadstavba byla skvělá. Poskládali jsme velice dobrý tým, je tady skvělý kolektiv. Za celou sezonu jsme prohráli snad jedno, dvě utkání, což je pro nás samozřejmě veliký úspěch. Ale jdeme pořád dál, trénujeme, snažíme se. Cíl je jasný! Teď porazit Kolín a následně postoupit do vyšší ligy.

Co čekáte od Kolína, který vás vyzve v prvním kole play off?

Bude to kvalitní soupeř, určitě jej nechceme podcenit. Poctivě se připravujeme, já i celý tým. Ještě v kabině budeme mít schůzku, podíváme se na video a zhodnotíme, jak hrají. I Kolín vyhrál svou skupinu, takže jednoduchý soupeř to nebude. Očekávám tvrdý souboj.

Kdybys měl vypíchnout jeden aspekt, který je silnou stránkou vašeho týmu, který bys vybral?

Vypíchnout musím kabinu, takhle dobrý kolektiv jsem totiž dlouho nezažil. Všichni si spolu rozumíme jak na ledě, tak mimo něj. Sranda samozřejmě musí být, ale důležitá je i disciplína. Táhneme za jeden provaz, což je myslím i vidět na našich zápasech. Když je to potřeba tak se za sebe popereme, na ledě necháme vždy všechno. S klukama jsme si opravdu sedli, výsledky odpovídají tomu jak je nastavená kabina.

Už si zmínil, že hrajete opravdu hodně dominantně. Co vám může dát působení v takové soutěži jako je regionální liga dorostu?

Je pravda, že zatím jsme dominantní dost… Ale posouváme se pořád, soupeře nesmíte nikdy podcenit. My musíme makat na sto procent, a nedívat se na tabulku. Navíc za sebou máme několik velice kvalitních turnajů s předními českými týmy i celky ze zahraničí. Každý odehraný zápas nám něco může dát.

Ty osobně také zažíváš povedenou sezonu. Jak hodnotíš své dosavadní výkony?

No… Daří se mi, ale to je zásluha celého týmu, bez kluků bych takové výsledky určitě neměl. Rozstřílel jsem se až teď ke konci sezony, konečně mi to tam padá. Jinak se snažím být hodně vzadu, starám se o obranu. Ale ani to nejde bez mých spoluhráčů, s klukama o sobě na ledě víme, šlape nám to. Velice si to užívám, jak v kolektivu, tak s trenéry. Je to skvělá sezona.

Co s vámi udělala prohra hned v prvním kole proti Opavě?

Byl to nepříjemný, ale velice důležitý moment. Ukázalo se, že nejsme neporazitelní. Museli jsme se semknout, vrátit se nohama na zem. Uvědomili jsme si, že ty týmy nejsou špatné a my musíme vždy naplno makat.

Ambice jsou asi vysoké, že? Myslíte v kabině na postup?

Jednoznačně! Postup je náš jediný cíl, nic jiného nás nezajímá!

Cesta za postupem začíná Tygrům tuto sobotu od 10:30 na Tigers CREAM Aréně, odveta je na programu ve středu 15. března v Kolíně. Případný rozhodující zápas by se hrál opět ve Zlíně 18.3. Druhou semifinálovou dvojici utvořily Letňany s Pilsen Wolves, vítězi obou sérií postupují do baráže s dvěma týmy Ligy dorostu na 6 pozici. Tým na 7. a 8. místě v lize dorostu sestupuje. (2. nejvyšší soutěž).